10 oktober, 2015

Sponsor

Här har vi supersponsorerna

Hurtigruten Svalbard har en vision om att vara den världsledande resebyrån för upplevelseresor och har sin bas på Svalbard. Med guidade turer förvandlar de friluftslängtan till verklighet och gör det möjligt att sätta ner flaggan på drömmålet. Att få uppleva panoramautsikten över snötäckta glaciärer, solnedgången bakom havsisen, hundspannsturer, kajakturer, vandringsturer, grotturer, skidturer, expeditionsturer och massa drömturer.


Fjällnäs

Fjällnäs är Sveriges äldsta fjällhotell, en exklusiv fristad där man nära naturen upplever dess ständiga och dramatiska växlingar. Lite som det tillstånd som Johanna söker under äventyret mot Sydpolen, fast annorlunda.


outnorth

Outnorth är en av Skandinaviens ledande nätbutiker med produkter inom friluftsliv. Outnorth strävar efter att leverera “the best of Scandinavian Outdoor” till kunder över hela världen. Och det är även en plattform för outnorthbloggen där Johanna och andra äventyrare delar med sig av friluftstips och friluftsglädje.


haglofs

Johanna kommer klä sig vintrigt, varmt och väl i Haglöfs kläder. Friluftsföretaget har även delat ut sitt äventyrsstipendium till henne med motiveringen “I en friluftsvärld som till stor del utgörs av män kan den här personen skapa något nytt och inspirerande, som kommer påverka flera andra själar att ta steget ut i egna äventyr”.


 

HillebergLogo

Hilleberg the Tentmaker är ett familjeägt bolag med över 40 års erfarenhet av tillverkning av lättviktstält för alla årstider i högsta kvalitet. Det passar perfekt för Johanna att dra med sig ett lätt tält över isen, samtidigt som det är starkt nog att tåla klimatet. Det behövs ett årstidstält på Antarktis, som är som en hård vinter med höstliga vindar som samtidigt kan ha stark sommarsol.


OutMeals
OutMeals har över åtta års erfarenhet av att skapa och utveckla militära dygnsportioner och har leverantörer som Blå Band i sitt sortiment. OutMeals strävar alltid efter att utveckla och driva dagens dygnsportioner till högre nivåer inom kvalitet, funktion och smak. Det passar Johanna bra. Hon vill ju ha mat som är så pass varierad att hon inte tröttnar, så pass välpaketerad att det passar i pulkan och så pass energirik att den tar henne ända in i mål.

NORDIC EXPEDITION MEALS-6bis

Blå Band Outdoor Meal kom till världen för ungefär 15 år sen när de på uppdrag av svenska försvarsmakten utvecklade produkterna i nära samarbete med varandra. Produkterna har förfinats under åren och idag finns en bred portfölj av torkade och våta måltider som klarar tuffa miljöer. Därför har Johanna valt Blå band Outdoor Meal för turen till Sydpolen.


CMYK_Aasnes_logo_h

I över 90 år har Åsnes tillverkat rediga skidor för turer och fjäll, som har använts allt mer under tuffa expeditioner i arktisk miljö. Vilket passar Johannas valda sätt att färdas perfekt. Förutom skidor producerar Åsnes solida skidstavar och har specialiserat sig på tur- och expeditionssegment, så Johanna kommer ha något rejält att ta tag i.


HestraI 80 år har Hestra utvecklat handskar som ska värma, skydda och ge fingertoppskänsla i de mest skiftande miljöer. Hos Hestra har Johanna därmed hittat vantar som passar som handen i handsken för klimatet på Antarktis. Hestra samarbetar även med andra friluftsproffs som tillbringar otroligt många dagar utomhus. Från sina Hestra Team Riders får företaget idéer, inspiration och kunskap för produktutveckling.


NOELsNOLS Wilderness Medicine Institute är ledande inom vildmarksmedicin och utbildar studenter i alla åldrar genom vildmarksexpeditioner, där de lär sig tekniska överlevnadskunskaper, ledarskap och miljöetik. Den äventyrliga sjuksyrran Johanna kommer ta med sig sina kunskaper och NOLS medicinkit till Sydpolen.


SAR info

SARinfo stöttar Johanna med utrustning för satellitkommunikation och samtalstid så att hon kan hålla kontakten med alla hemma och på hemsidan. Hon kommer dela med sig av sina framsteg och upplevelser via satellittelefonen InReach som har täckning runt globen.


Print

Devold och deras underställ i ull användes redan av norska polarfarare som Fridtjof Nansen. Från pionjärerna till de samtida äventyrarna har Devold tillverkat kvalitetsplagg som tål tuffa expeditioner och alla typer av väder.


fjellpulken

Fjellpulken är Johannas val av pulka. Den som hon kommer dra fram hela sitt antarktiska hushåll med. Fjellpulkan och deras produkter står får säkerhet och kvalitet, vilket är precis det som Johanna behöver under sin expedition.


upguides

Skid- och bergsguiderna Upguides har sponsrat Johanna i samband med en tävling där de erbjöd en gratis skidtripp till franska Alperna. De professionella guiderna anordnar flera resor, som offpist i Mauriennedalen, oupptäckta toppturer i Finnmark, Kebenekaise Haute Route och skidturer under Nordnorges Norrsken.