Jag ska bli en bok

Det senaste året har vi jobbat för att Solo Sister ska komma ut i bokform. Tillsammans med min vän Hanna Mi Jakobson har jag samlat mina minnen på 224 sidor med text, foto och grafik. Nu är vi i slutspurten där det sista detaljerna ska fixas med redigering, korrektur, marginaler, faktakoll och färgstick. När allt är klart ska det bli en visuell och aktuell feel-goodbok om äventyr, natur och hälsa.

Titeln “Solo Sister, vägen till Sydpolen” syftar inte bara på de 1 130 skidkilometer från Antarktis kust till dess polpunkt, utan även på den långa startsträckan. Jag har varit på väg till den punkten i hela mitt friluftsliv. Min väg till Sydpolen har gått över andra härliga snölandskap som Hardangervidda, Grönland och Svalbard. Boken handlar delvis om det jag uthärdar på mina expeditioner, men främst om det jag upplever. Med fokus på glädje, vilja och lust att vara ute på tur. Förutom min egen berättelse har vi tacksamt nog fått göra intervjuer med välkända äventyrare och idrottspersonligheter. Kolla in de här namnen:

Samtidigt som boken förbereds för tryck så preppar vi för lanseringen till våren. Vi hoppas, hoppas, hoppas att den kommer att tas emot av andra friluftsälskare med öppna armar och nyfikna ögon.