Det känns inte ensamt

Även om jag var helt själv på min födelsedag så har jag aldrig känt mig så firad tidigare. Det ringde massor på satelittelefonen, jag fick grattisrapporter från facebook, några överraskningspresenter i små kuvert, flera inspelningar med födelsedagsvisor och en bra playlist som jag kunde skida vidare på.

“Det betyder så mycket när man är här ute. Så jag hade en väldigt fin dag och jag tror att den fyllde mig med energi för idag, då jag har skidat 36 kilometer…”

 

Ljudinspelning på engelska från Antarktis.

Men det finns faktiskt folk i närheten, även om de inte kom på mitt födelsedagskalas. Idag såg jag en grupp med skidåkare på håll och det finns fler här ute på isen som gör sina grejer:

2 thoughts on “Det känns inte ensamt

  • Hej Johanna!
    Vilken inspirerande människa du är! Du får en verkligen att längta ut till spännande exkursioner 🙂 Jag håller tummarna att allt går bra för dig!

    Såg förresten att det idag, 14 december, var exakt 105 år sedan Roald Amundsen et al. nådde Sydpolen, under lite annorlunda förhållanden. (http://www.framtidinord.no/nyheter/2016/12/14/Amundsen-n%C3%A5dde-Sydpolen-13931569.ece) De kunde nog inte ana att efterföljare skulle ta sig till samma mål helt på egen hand i framtiden! Klimatet är väl +/- samma som då, men jag föreställer mig att modern utrustning och kommunikation gör polarturer lite tryggare idag.

    Bästa hälsningar,
    Ulrika

  • Jag såg du kommit förbi 87:e breddgraden och över 2000 meter! Dubbel whisky kanske? Grattis! Nu börjar det bli lite höjd över havet…….

Comments are closed.